07 april 2020

Nu öppnar ansökan om korttidsarbete hos Tillväxtverket


Person fyller i ansökansblankett Foto: User_77228/Mostphotos

Den 7 april öppnar ansökan för korttidsarbete. För underlätta en snabb handläggning av ansökan om korttidsarbete är det viktigt att ansökan är helt korrekt.

Alla företag/arbetsgivare som uppfyller kraven för korttidsarbete kommer att få stöd. Enligt Tillväxtverket är det angeläget att tänka på att det är viktigare att göra en korrekt ansökan med rätt uppgifter än att ansöka snabbt. 

Tillväxtverket har tagit fram olika verktyg för att underlätta för de företag och arbetsgivare som ansöker om korttidsarbete. 

Testa om företaget uppfyller kraven för korttidsarbete
På tillvaxtverket.se finns ett test som alla som tänkt att ansöka om stöd för korttidsarbete kan göra. Testet ger en första indikation om företaget uppfyller kraven för att bli beviljad stöd för korttidsarbete.

Använd beräkningshjälpen
Ta hjälp av vårt räkneverktyg för att räkna ut hur mycket du får utbetalt efter beviljad ansökan. Har ditt företag färre än 50 anställda är det obligatoriskt att du bifogar beräkningshjälpen i din ansökan. Har det fler än 50 anställda kan du fortfarande använda den, men det är fritt att bifoga ett eget beräkningsunderlag.

Filmer som hjälper dig att göra rätt
Se en film om hur du förbereder din ansökan.

Se en film om hur du gör din ansökan.

Vi är måna om att alla så snart som möjligt får sina pengar utbetalda och därför är det viktigt att ansökningarna som kommer in är korrekt ifyllda. På Tillvaxtverket.se finns frågor och svar om korttidsarbete. Telefonsupport finns tillgängligt under kontorstid. Se vår webbplats för mer information.

Fler frågor och svar från Industriarbetsgivarna om korttidsarbete finns på Industriarbetsgivarguiden 


arbetsgivarfrågor Corona Korttidsarbete Tillväxtverket